23 mars 2014
18:00

Lohärads IF

Referat: Norrtulls SK - Lohärads IF

Match borta mot Norrtulls SK som vi senast mötte utomhus för 2 år sedan (januari 2012) och då blev det vinst med 3-1. Idag var vi tunt med folk, fick återbud både igår och idag. Trots försök så fick vi inte med någon mera spelare, dessutom så dök en spelare inte upp. Så vi var bara 12 stycken, och det är inte optimalt.

NSK började matchen klart bäst och rullade boll mycket bra inom laget. Vi var inte riktigt med i matchen.
Visserligen var NSK värda första målet, men det var ändå lite turligt det kom till. De slog en boll i djuet, där vi hade otur i rensningen som skapade ett friläge till deras forward. Han gjorde inget misstag, lobbade iskallt över vår målvakt. Det målet kom efter ca 10 minuter.

Matchen spelades 2x35 minuter. När det var ca 10 minuter kvar av första halvlek, kändes vårt spel lite stabilare och vi hade flyttat upp spelet mera. Men sett över hela första halvlek så var det NSKs. Vi var inte där, vi var inte med, vi var steget efter.
Inte helt rättvists så gör vi 1-1 i sista minuten av första halvlek. Max vinner boll på mitten av deras planhalva och lägger en kort hård passning till Kalle som ser att Ralle är rättvänd. Ralle skjuter direkt över deras målvakt. Snyggt skott.

Vi kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek, vi var klart bättre med i matchen. Vi hade ingen avbytare alls i andra halvlek. Salle var tvungen att kliva av, illamående. Synd eftersom Salle gjorde en mycket bra match som höger back under första halvlek.

I 55:e minuten tyckte vi ledare att det var rätt att vi inte fick straff när Jocke fälldes, men det förstod vi efteråt att vi skulle ha, i alla fall om man lyssnade på våra föräldrar. Man kan uppfatta situationer olika beroende på från vilken vinkel man ser händelsen.

I 67:e min gör vi 2-1, mycket skönt. Berga slår en lång frispark mot deras mål från halva plan, som deras mv missbedömer. Den studsar över honom och där dyker Jocke upp och sätter den. Mycket bra när man ser hur flera NSK spelare direkt är där och peppar sin målvakt.

Man kan säga att vi hade varsin halvlek, men totalt skulle nog NSK vunnit. De spelade bättre än oss idag. Men killarna skall ha beröm för den moral de visade under hela matchen, killarna ville vinna trots mindre bra spel. Samt att vi orkade hela matchen, det var starkt.

Tack till NSK och domaren för en bra match idag.

Lite konstigt att man i Stockholm Stad lägger snöhögarna från plan på plan!! Ena målet fick flyttas upp så att målgårdens övre kant blev mållinje. Mycket underligt, för det var inte mycket snö det handlade om.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!